søndag 1. august 2010

Farvel til furu

Som jeg har fortalt tidligere, har vi hatt vannlekkasje på vaskerommet. Avfukter og vifte har gått døgnet rundt i flere uker, og endelig har det tørket opp såpass at vi til slutt kunne begynne å male.
Før vi startet søkte vi råd på ifi.no, for å være sikre på at vi gjorde det riktig. Selv gammel panel kan avgi kvae, står det, men tanken på å gå over med kvistlakk på vegger hvor det er gjennomsnittlig to kvister per ti centimeter var ikke særlig fristende. Så vi valgte heller å kjøpe en grunning som i noen grad skal forsegle veden.
Her er vi i full gang.
GRUNNING. Vi kommer ikke til å savne det mørke furupanelet. Det er helt utrolig hvor mye lys det stjeler. 
VANSKELIG. Det er ikke akkurat lett å male med ledninger og rør overalt.
MIDLERTIDIG LØSNING. Heldigvis har rørleggeren klart å koble opp den nye varmtvannstanken. Ville vært utrolig kjedelig å være uten varmtvann i flere uker. Særlig nå på sommeren som vi har så mange feriegjester. 
Legg merke til den julerøde vinduskarmen. Alt listverk var gildt og rødt i kjelleren. Stilig? Nei, njet, no og nein. Nå skal alle karmer bli hvite og fine mens veggene skal få en svak beige tone. 
Vi har kommet litt lenger med malingen i dag, og i løpet av uka som kommer skal vi visst få nytt gulv. Gleder meg!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Litt av en jobb dere har foran dere. Trøstene må bli at det blir kjempe fint!
Klem Igi

June J. Larsson sa...

Er helt herlig å "bli kvitt" ubehandlede furuvegger, furutak, furulistverk...og furumøbler som stjeler alt lys! Ikke minst i en kjeller der tilgangen til dagslys gjerne er litt dårligere enn "over bakken". Håper vi får se "ferdig-bilder" også?!! :))

Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Fossestua sa...

Malt panel er bare nydelig:)
Blir moro å se hvordan det blir til slutt :)

Beate i Husets Hjerte sa...

hehe....har ikke Durance ennå jeg heller, men må innrømme at jeg har vært å lukta på de. Men skal jeg spare inn et sted, så er det nok der altså, men skal aldri si aldri. Kanskje det dukker opp noe sånt til pynt! når det nye vaskerommet står ferdig. Ha en skjønn kveld!