tirsdag 20. juli 2010

Vaskeromsvanskeligheter


Vi fikk oss en skikkelig stygg overraskelse i går, da vi gikk ned i kjelleren. På gulvet i vaskerommet, rant det rustrødt vann fra varmtvannstanken. Gulvbelegget kjentes plaskvått under beina på oss, og det var en snodig eim i lufta som vi ikke likte i det hele tatt.
Det var nok best å ringe en fagmann for å finne omfanget av skaden. Han kom i dag tidlig, og fastslo raskt at ”jo da, det lakk fra varmtvannstanken, ingen tvil om det”. Men det som verre var, er at det tydeligvis har lekket en god stund.
Så da var det ut med den gamle elendige tanken og av med gulvbelegget. Da avslørte det seg et søkkvått sementgulv dekket av en slimete masse som helst ikke bør beskrives i detalj. Det var ikke et syn for sarte sjeler, for å si det sånn.


Du kan vel forestille deg vår første tanke: Skrekk og gru, hvor mye kommer dette til å koste?!?
Heldigvis kunne vi puste lettet ut en stund senere, da vi fant ut at Gjensidige kom til å dekke en del av kostnaden. Vi må fremdeles punge ut med en god del, men det blir innen rimelighetens grenser.

PROBLEMETS KJERNE. Om du skrur opp lokket på varmtvannstanken din, og det ser slik ut, da vet du at det er trøbbel i vente.
Nå var riktignok vaskerommet med på vår lange liste av oppussingsprosjekter, men det var jo liksom en del annet vi helst skulle ha gjort først da. Men men, nå må det bare omprioriteres, og da er det ikke annet å gjøre enn å forsøke å se lyst på det. Så får vi prøve å finne ut av hvordan vi vil at rommet skal bli, ut fra de forutsetninger som finnes.
Først av alt, så skal vi male det gamle gulnede furupanelet på veggene. Et vaskerom bør helst være lyst og luftig, synes jeg. Så skal vi installere noen skap der vi får plass, for slik som det er nå, så finnes det ikke noen steder å få satt fra seg ting.
Men, vi må uansett vente en stund før vi får gjort noe som helst. Det står en diger vifte og en avfukter og jobber på harde livet der nå, så om noen dager ser det forhåpentligvis bedre ut.
Rørleggeren som kom på ettermiddagen var av det effektive slaget, og før vi rakk å si ”kalddusj”, hadde han installert en splitter ny varmtvannstank på et midlertidig sted. Så vi kan ikke klage på at vi blir særlig uleiliget i det hele tatt.

KNUT ER PÅ JOBBEN. Avfukteren får nok å gjøre de neste dagene.
Spørsmålet nå er hvordan man får et vaskerom innbydende og stilig. Ikke sånn at man får lyst til å tilbringe dagen der akkurat, men slik at det blir et hyggelig rom å jobbe i.
Har du gode råd, så mottas de med takk.

3 kommentarer:

Fossestua sa...

Huffda, ikke moro med uforutsette utgifter! Meeeeen, så får du jo nytt vaskerom :) Skal lage et innlegg i morgen eller overmorgen om mitt lille vaskerom. Titt innom da vel, så kanskje du ser noe du liker :)Mitt gode råd er ihvertfall....radio!
Med musikk blir alt så mye koseligere :)
Sommerklem fra Lise

Anonym sa...

Uff, det er ikke mye kjekt med lekkasje.
På vårt vaskerom fantes det ikke skap, så jeg har fått satt inn skap til vaskemidler, etc.
Godt med benkeplass rundt vasken (savner det, men det er ikke mulig å få til hos oss).
Lykke til.
Klem fra Mio

Fossestua sa...

Hei igjen, og tusen takk for den hyggelige kommentaren du har lagt igjen hos meg :)
Klesklypene er å få kjøpt på nettbutikken Lobelia. 10 stk for 59,- kr. Litt dyre kanskje, men veeeeldig tøffe :)
De er også fine å bruke til "poseklyper", til kaffeposen eller potetgullposen feks..
Klem fra Lise