søndag 18. juli 2010

Hundedagene

De har kommet og gått. Men, får jeg inderlig håpe, ikke i den forstand at sommerens varmeste dager allerede ligger bak oss. Her på vestlandet har sommeren nemlig vært en skuffelse så langt. Våren var som vanlig helt herlig, men i flere uker nå har dagtemperaturen knapt nok nådd 20 grader. Vi har riktignok hatt litt sol i dag, men for det meste har været variert mellom overskyet, duskregn og øs pøs.Nei, diēs caniculārēs”, som de gamle romerne kalte dem, henviste til at vi har hatt hundebesøk i en uke. Mens noen venner av oss dro på en liten ferie, var Norfolk terrieren Tessa i pensjon på Hilltop House. Jeg og Hubby vurderer å skaffe oss hund, så dette var en liten test for oss, for å se hvordan vi liker det.
Tessa er den søteste lille hunden man kan tenke seg. Hun er knøttliten, nesten ikke større enn en katt, og har en veldig pen rød farge. Vi var forberedt på at hun skulle være litt rastløs og trist fordi hun savnet familien sin, men hun virket som hun var i et rolig godt humør hele tida. Ikke noe bjeffing, bortsett fra om hun så en katt selvsagt, ikke noe masing og ikke noe rot. Man kunne nesten glemme at hun i det hele tatt var der. Hver kveld når hun ble trøtt, gikk hun og la seg i buret sitt og sov rolig hele natta gjennom.

LEKEN. Tessa liker å leke litt i blant.
Det var jo utrolig hyggelig å bli møtt hver morgen av en som var så glad for å se oss at hun nesten falt overende av logring. Vi er ikke verdens mest sporty mennesker, så tanken på å få hund har en del med det å gjøre at da må vi bare ut på tur. Og det var uten tvil bra for oss å gå på tur flere ganger om dagen. Som de fleste hunder, elsker Tessa å gå på tur. Her var det mye nytt og spennende å lukte på, særlig alle froskene som var ute i regnet. En dag fant hun en gammel flat fotball som hun nektet å forlate. Med reist hode bar hun den selv hele veien hjem. Ikke dårlig for en med så korte bein. Den fotballen ble favorittleken så lenge hun var hos oss.GI LABB! Men, hvor er godbiten hen?
Vi har fremdeles ikke klart å bestemme oss for om vi skal få hund eller ikke. Enda vanskeligere er det å velge rase. Vi har prøvd mange av disse ”rasevelgerne” på nettet. Problemet er at ingen av dem foreslår samme rase. Jeg synes at belgiske collier er flotte hunder, men de er mulig at det rett og slett blir ”for mye hund” for oss nybegynnere. Vi får se. Kanskje noen kan hjelpe oss med gode råd?

KJÆLEN. Tessa liker veldig godt å bli klødd bak ørene.
Håper alle har hatt en fin helg og ønsker alle en god uke. J

2 kommentarer:

GroLinda sa...

Hælledussen så nydelig liten hund dere har i pensjon ;o) Helskjønn! Kan dere ikke starte med en liten hund som denne da?? Større hunder krever en god del mer enn denne lille krabaten. En annen rase som også er artige og lærevillige er "Jack Russel Terrier". De er også skjønne ;o) Lykke til med valg av hund i alle fall ;o) Ønsker dere en fortsatt god sommer.
Klem fra Gro :o)
P.S. Håper det går bedre med deg nå.

Fossestua sa...

Hælledussen sier jeg også! Så søt :)
Selv har vi to katter, og lysten på hund er også der. Men, det koster jo litt da...så vi må nok vente til økonomien bedrer seg.Lykke til med valget :)
Klem fra Lise