fredag 3. februar 2012

"Nytt" bad til under 2000.-


Baderomsoppussing er noe av det dyreste man kan gi seg kast med, men man kan gjøre mye med et par tusenlapper også fant vi ut.

Vi var så ivrige etter å komme i gang at vi glemte å ta bilde før vi fjernet toalettet.
Gjestebadet vårt var i ganske sørgelig forfatning. Det verste var utvilsomt et knallblått sprukket toalett og matchende servant. Underlig å tenke på at en eller annen gang har noen syntes at dette var så fint at det var verdt å bruke penger på.

Gjett om det var deilig å kjøre dette på tippen.
Det var en gammel taklampe som gav et snodig gult lys, så man ble seende aldeles gusten og rar ut. Ikke at det gjorde så veldig mye, for det var jo heller ikke noe speil over vasken. Det var ikke noe sted å sette fra seg ting, ikke noe håndklestativ og en rusten gammel varmeovn oppunder taket. Den turte vi ikke bruke, så det var alltid iskaldt der inne.

Egentlig, så burde vi jo bare revet hele rommet ned til stenderne og begynt på nytt, men det får duge en stund til, for vi skal nemlig snart i gang med mer omfattende oppussing av hovedbadet. Det vi ønsket var en liten og billig oppgradering for at det skulle se ørlite grann bedre ut. Vi fikk to tusen kroner i gave til jul, og fant ut at vi skulle bruke dem på badet. Etter jul er det salg hos mange byggevarebutikker, og vi benyttet sjansen til å plukke opp noen røverkjøp her og der.

Bare det å få nytt hvitt porselen gjorde hele rommet bedre, synes jeg.
Det første vi satte i gang med var å fjerne det gamle toalettet. Det gikk overraskende lett å få på plass det nye, selv om det å skifte ut et toalett er en jobb vi aldri har gjort før. Vi skrudde av vannet og løsnet koblinger, skrudde løs det gamle toalettet fra gulvet og løftet det vekk. Selve avløpsrøret var litt tilgrodd, men var ikke vanskelig å skrape rent. Vi fuget godt med våtromssilikon før vi løftet på plass det nye toalettet. Vi skrudde det løst fast i gulvet, vippet det til side og sprøytet silikon innunder, før vi strammet skruene. Så var det bare å koble til vannet.

Nye håndklekroker fikk vi også, og nytt fint håndkle fra Vossen. Velduftende verbenasåper fra L'Occitane har jeg alltid.
Dernest var det servanten sin tur. Den er plassert bak en dør, og med bare en drøy halvmeter til rådighet i bredden, så det er ikke plass til noe baderomsmøbel. Vi ønsket derfor å ha en liten servant, og fant ut at en søyle under ville ta seg pent ut. 
Vi har mange ganger ristet på hodet over gjør-det-selv-forsøkene til den tidligere huseieren, og konkludert med at han må ha hatt vesentlig mer entusiasme enn kompetanse. En av de underlige tingene han hadde gjort var plassere varmt og kaldt vann på feil side, og det ville vi selvsagt rette opp, så vi brukte fleksible PET-slanger for å få koblet riktige rør til riktig side. Det som i praksis ble den største utfordringen var å få koblingene tette. De var av forskjellig størrelse og krevde overganger, så det var mange steder å lekke. Hubby har vist seg å være en habil rørlegger og klarte til slutt å få det tett.

Den gamle varmeovnen ble erstattet med en elektrisk håndklevarmer, som også varmer opp det lille rommet - til en viss grad i hvert fall. På morgenkvisten er det greit med to bad, og stort sett så er det Husfruen som trekker ned til gjestebadet, for Hubby trenger både lang tid og god plass til barberingen sin.

Myke varme håndklær er en hverdagsluksus alle burde unne seg.
Håndkletørkeren har uten tvil hevet komforten på badet flere hakk. Å svøpe seg inn i varme myke håndklær etter dusjen gjør trøtte morgenstunder litt mer utholdelige.

"Hjerterommet" kaller jeg badet nå.
Et toalett skal jo ha hjerte på døra. Her er det hjerte på skapdøra i stedet for.
Og et par andre steder også.
Et speilskap over vasken gav oss både speil og lagringsplass til slikt man trenger på et bad. Stilen er så enkel som det går an, så da får man stasje litt for å gjøre det en smule finere. Blondehjertet fikk jeg til jul. Fint, ikke sant?

Jeg fikk noen deilige kremer til jul også. På denne tida av året er jeg helt avhengig av en god håndkrem, og denne var helt nydelig. "Rings and Things"-skåla er noe jeg hadde liggende fra gamle dager. Jeg fant ut at den egnet seg perfekt til å ha bomullspinner i, slik at de er lett tilgjengelige.

Denne fine krukka kjøpte jeg i Thailand. Det skal liksom være ordentlig gull på den. Det spørs vel, men den er i alle fall nydelig, synes jeg. Fant ut at jeg kunne bruke den til å oppbevare bomullsdotter i.

Godlukt må man ha på badet. Denne nydelige krukka med vaniljeduftende hjerter oppi vant jeg i en give-away en gang.

Jeg ville gjerne ha en liten hylle til på badet, men det var vanskelig å finne en som passet, så jeg fant ut at jeg skulle lage en, og kjøpte hylleknekter og en melamin-plate fra Biltema. Jeg hadde en gammel kalender med et bilde jeg likte, som passet ganske fint inn her.
Ikea har lansert en serie med nydelige glassting til badet. Jeg måtte bare kjøpe denne skåla som jeg har fyllt med små deilige såper.
Denne knøttlille rottingkommoden sto igjen i huset da vi flyttet inn. Den rommer ikke så mye, men tar heller ikke mye plass, så den passer fint her inne.

Nå har vårblomstene begynt å komme i butikkene, og jeg har kjøpt inn diverse fargeklatter til huset. Vinduskarmen på badet måtte selvsagt få en fin blå Primula.

Her er resultatet av to tusen velanvendte kroner. En fin liten ansiktsløfting, ikke sant?


Budsjettet:
Toalett: 500.-
Servant: 199.-
Søyle: 99.-
Kran: 250.-
Koblinger: 150.-
Håndkletørker: 250.-
Kroker: 78.-
Skap: 299.-
Hylleplate: 38.-
Hylleknekter: 19.-
Taklampe: 99.-
------------------------
Sum 1981.-         

4 kommentarer:

Linda - HJERTEHUSET sa...

Kjempebra!
Det var litt av ein ansiktsløft ja:-)
Tenke på deg rett som det er ♥
God klem:-)

Oss på Tverråmoen sa...

Det ble jo kjempebra. Så enkelt kan det faktisk gjøres og så bra det ble :)

Ha ei fin helg videre.

Anonym sa...

Så flott forandring!! Supert at ikke alt må koste maaange penger.
Klem

Anonym sa...

E' bellissimo!!! Ma come fate senza il bidet?