tirsdag 4. januar 2011

Nytt vaskerom


Langt om lenge ble vaskerommet vårt endelig ferdig. Noen vil kanskje huske fra i sommer at jeg fortalte vi hadde fått vannlekkasje her i huset. Det viste seg å være verre en først antatt, og det gikk månedsvis med tørking, gulv som måtte hugges opp, nytt sluk som måtte på plass, ny hovedstoppekran og en masse annet greier som jeg helst vil glemme. Dyrt ble det også. Over 30 000.- i uforutsette utgifter bare til rørlegger svir i lommeboka. Så da vi endelig kom så langt at rommet skulle innredes, var det ikke mye penger igjen. Det holdt til en tur på IKEA, og så gikk det sport i å finne billige løsninger og gjenbruk av gamle ting.

Noe supermoderne, strømlinjeformet vaskerom har vi ikke fått, men et lyst og trivelig rom der det er hyggelig å jobbe. Det er litt av en forbedring fra det gamle, dystre rommet med mørke furuvegger og rødmalte karmer. (Det kan du se her.)
Det var en utfordring å få til gode løsninger i et lite rom med hele tre dører, men nå har vi oppbevaringsplass nok. Til og med det lille vitrineskapet fikk vi skviset inn mellom vaskemaskinen og varmtvannstanken. Det var ikke plass til tørketrommelen der, men den står egentlig helt fint i rommet ved siden av.

Ta det helt med ro - veggene er ikke så skjeve. :-) Det er bare Hubby som har lekt seg med kameraet sitt igjen.

Et vanlig 80 cm. kjøkken-høyskap fra IKEA rommer masse.

Dette er min favoritt. I denne lille kroken var det plass til noen smale hyller, som Hubby snekret opp med hylleplater fra Biltema. Her får vi plass til meste av vaskemidler og slikt, og det utrolig praktisk og oversiktlig. 

De gamle sinkboksene har i sin tid vært brukt til glassnegativer. Nå har de fått nytt liv her. 
Som de fleste andre bloggedamer har også jeg noen Durance-flasker på vaskerommet. (De er uimotståelige, ikke sant?) Jeg bruker ikke vaskemidlene fra Durance, for jeg synes ærlig talt at Blenda og Omo gjør en bedre jobb, men jeg kjøper flasker med Durance-såpe, som jeg heller over i såpedispensere.

 En deilig håndkrem er viktig å ha lett tilgjengelig til bruk etter at man har vasket og skrubbet. Særlig nå på vinteren er det jo så lett å få tørre hender. 
Jeg pyntet hyllene med blonder fra Panduro. En liten rest gjorde sparegrisen om til stuepike. Å ha sparegris på vaskerommet er forresten et nyttig tips. Her havner alle småmynter som er gjenglemt i bukselommer. 

Et gammelt Norgesglass gjør nytten som beholder for flekkfjerner. De to metallboksene med vaskepulver har fått stickers fra Foto Print'n. Jeg måtte klippe dem litt til for å få plass, men det ser ikke så verst ut, synes jeg. 

For å utnytte plassen over vaskemaskinen og varmtvannstanken, skar vi til noen MDF-plater i passende lengde og malte dem hvite. Så kjøpte jeg kurver som passet på JYSK. De var et kupp til halv pris i høst en gang. Hubby ble så frustrert fordi han aldri klarte å huske hva som var oppi, så jeg kjøpte små sinkskilt hos Panduro, og brukte korrekturlakk til å skrive hva kurvene inneholder. 

Over vaskekummen monterte vi en stang til å henge klær eller andre ting som skal drypptørke.
Vi valgte å beholde den gamle lampekuppelen i taket. Nå som rommet er malt i lyse farger, så gir den mer enn nok lys. Også synes jeg egentlig at den er ganske fin også. 

Den samme stangen fra IKEAs Bygel-serie, har vi også montert på veggen. 

Vi kjøpte også et Grundtal tørkestativ til å montere bak en av dørene. Det kan slås ned når det ikke er i bruk, så da henger det ikke i veien for døra. 

Det store tørkestativet har fått plass på opphengskroker bak en annen dør. Der er det ute av veien når det ikke er i bruk. Vi monterte også en knaggrekke. Her henger fjærkosten som jeg bruker når jeg tørker støv. Jeg oppdaget for noen år siden at den var utrolig lettvint å bruke til pyntegjenstander og i trange hyller. 
Noen hoteller er så spandable at de tilbyr gjestene skikkelige skittentøysposer. Sånne er kjekke å ha med seg på tur. De puster, så det er mye bedre enn å legge skittentøyet i plastposer. Jeg bruker dem også til å ha badetøyet i når jeg skal i svømmehallen.

Jeg bruker en stor flettekurv til å ha skittentøyet i. Den rommer mye og er behagelig å bære. Egentlig så er den beregnet til bruk i hagen, tror jeg. 

Ved vaskekummen henger emaljesåpekoppen jeg fikk til jul. Den er så innmari fin! Jeg fikk også deilige lavendelsåper med biter av blomster i. Nå dufter det herlig lavendel her inne. 
Håndarbeid er ikke min sterke side, men jeg liker å ha litt å pusle med, så jeg strikker bomullskluter. De blir mye bedre enn kjøpekluter. Håndkledet heklet jeg for noen år siden. Det ble gjemt bort i en skuff, men jeg syntes det passet her, så nå har det kommet til heder og verdighet. Håndkledet henger på en tøff krok jeg fant innerst i et kott i kjelleren. Jeg syntes den fortjente en bedre plass, så jeg flyttet den hit. I det samme kottet fant jeg flere andre fine kroker, som jeg også flyttet og nå bruker til å henge moppestativer og sopekoster på. 

Hubby holdt på å få fnatt da jeg ville kjøpe gammeldagse klesklyper for førti kroner for fem stykker, og fortalte historier om hvor lite de kostet i hans barndom, da sigøynerne reiste rundt og solgte slikt noe for en slikk og ingenting. Det hjalp jo ikke meg stort, for det er dårlig med spikkende sigøynere her omkring. Men en telefon til England løste problemet. Svigerforeldrene mine er på besøk for tiden, og de tok med seg en masse "dollypegs" som de kaller dem. Tenk, der koster de bare 90 pence for en pakke med ti stykker. Jeg fikk fire pakker, så nå har jeg så jeg klarer meg. 
Den lille vaskebaljen i sink er egentlig en urtepotte, der man kan skrive på tavlen hva slags urter man har oppi. Men jeg synes den passer mye bedre til klesklyper. Den kommer også fra England, forresten.

Og det gjør veggklokka også. Jeg kjøpte den for en femtilapp, da vi besøkte et marked i Newcastle i høst. Jeg synes den er kjempesøt. Den gammeldagse sinklampen fikk jeg i julegave av en venninne for noen år siden. 

Det fine hjertet vant jeg i Give Away hos Fra huset i svingen. Det er så nydelig, men jeg har strevd litt med å finne det rette stedet å henge det. Til slutt endte det opp på veggen her, hvor jeg kan se det og glede meg over det hver dag. Det passer så fint i fargen her, og man må jo pynte, selv om det bare er et vaskerom, ikke sant? Kanskje det til og med er ekstra viktig å pynte opp slike steder. 

Jeg hadde to gamle rammer liggende til ingen nytte, og de tenkte jeg kunne brukes her, så jeg lette på nettet etter passende bilder. Disse to passet jo helt perfekt!

Nå er det jo ikke slik at vasking har blitt yndlingsgjøremålet mitt etter at vi fikk nytt vaskerom, men sammenlignet med tidligere er det en ren (pun intended) fryd.

8 kommentarer:

hobbyvimsa sa...

Mange gode løsninger her ja.Så stort vaskerom vil jeg også ha!!herlig med full kontroll på vaskerommet,det har ikke jeg enda,men det kommer!!Ha en fin ny uke..Klem Linda:)

Anonym sa...

Så lekkert vaskerommet ble, stort og godt.
Og så bra utnyttet, me like.
Ønsker deg en fortsatt fin uke.
Klem Mio

Beate i Husets Hjerte sa...

Så fint det ble og ser veldig praktisk ut. Deilig å bli ferdig med ting! Ha en fin dag!

Lene sa...

Koselig og praktisk vaskerom. Vårt vaskerom er langt og smalt og jeg får aldri noe orden på det. Ha en fin uke.

Anonym sa...

Vaskerommet ble kjempe fint! Så flinke dere har vært til å få mye ut av lite. Mange lekre detaljer.
Klem fra Igi

fru Dyregod sa...

For et koselig og personlig vaskerom! Masse praktiske og enkle løsninger til inspirasjon for andre. Vi har så bittelite vaskerom vi, og to dører er det også. Så jeg får ikke helt dreisen på det.

Wimona sa...

Så ryddig og strukturert her på vaskerommet ditt.Her får jeg faktisk lyst til å brette og vaske klær, selv om jeg hater det.

Kjempe flott inspirasjon!

God helg og lykke til med Nibs utfordring.

SsSsS sa...

It's all in the detaljs <3 Lykke til i utfordringen :)