søndag 27. juni 2010

Tett barbering

For Hubby har barbering gått fra å være en kjedelig oppgave til tyve minutters moro foran speilet hver morgen. Dere skjønner det, at han synes det er så underholdende at han tar sin tid mens han nynner og traller. Det er tydelig at det setter ham i godt humør for dagen.Som så mange andre menn pleide Hubby å bruke barbermaskin. Faktisk hadde han aldri brukt noe annet, inntil for et par år siden da vi var på tur til Helsinki. Han oppdaget at han hadde glemt barbermaskinen sin, og Husfruen ble sendt ut for å kjøpe en boks med barberskum og engangshøvler. Da var det gjort. Han så seg aldri tilbake.
Jeg ante ikke at man kunne bli hekta på barbering, men det var akkurat det som skjedde. Hubby avanserte raskt fra de billige høvlene til det beste Gillette kunne tilby. Men etter hans mening var dette slett ikke det beste en mann kan få. Dessuten irriterte han seg grenseløst over dyre blader som ble dårlige nesten med en gang.
En intens periode med prøving og feiling fulgte, men til slutt fant han ut at de gammeldagse høvlene var tingen. Utstyrt med blader fra Personna, gav de ham den tetteste og beste barberingen. Han er svært tilfreds med det faktum at han betaler mindre enn en krone per blad. En gang det ringte en stakkars telefonselger fra Proctor and Gamble som ville lure på ham noen såkalt billige blader, holdt Hubby ham på tråden i over en halvtime. Enden på visa var at han til slutt overbeviste telefonselgeren om at han måtte prøve de gamle gode barberbladene, siden de er så mye bedre og mer økonomiske i bruk.


Men han regner ikke med alle de tusenvis av kronene han har brukt på resten av utstyret. Etter at han begynte med denne hobbyen har han nemlig kjøpt alt som tenkes kan og så litt til. Husfruen bare rister stille på hodet av det hele, og ber seg frabedt enhver kommentar om det virkelig kan være nødvendig med enda en kremkrukke på baderomshylla.

Det finnes bare noen få produsenter som lager gammeldagse høvler, så Hubby måtte bruke ganske mange lykkelige timer på nettet for å finne fram til den beste. Men en høvel fra det tyske firmaet Merkur fant snart veien til badet vårt, og da økte både kvaliteten og tiden på barberingen.


Vel det var bare den første av mange. Nå har han høvler for enhver anledning. Til daglig bruk er det en “slant”, til lengre hår brukes en “comb”, og han har til og med en liten smal sak spesielt beregnet for barten. For reisebruk har en såkalt “HD” erstattet en sammenleggbar høvel. Denne trengte åpenbart sitt eget reiseetui i lær, så Hubby fikk en skomaker til å sy et.

Og så har vi kostene. Han har selvsagt flere. En grevlinghårskost fra Shavemac (et annet tysk selskap) brukes til å piske opp såpen hver morgen. Så har han annen sammenleggbar sak i sølv som han bruker når han er på tur.


Det hele trenger åpenbart et skikkelig stativ, slik at det blir korrekt oppbevart og er lett tilgjengelig. Det må innrømmes at det hele tar seg ganske stilig ut.

Vi har jo ennå ikke vært innom temaet såper. Det har vært en lang periode med prøving og feilig der også, men vi får komme tilbake til det senere en gang. Alt jeg vil si i denne omgang er at en fin såpeskål tar seg atskillig bedre ut på badet enn en sprayboks med skum, så dette er en av Hubbys vaner jeg lett kan tolerere. Men jeg er jammen meg glad for at vi har to bad, så jeg slipper å stå i kø bak ham om morgenen.

2 kommentarer:

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Hehe..morsom historie og flotte bilder:)
Du vann 4. premie i min give away.
Gratulerer:))
Klem:)

Bettum Villa sa...

Dette hadde nok mannen min også likt! Og så tar det seg mye bedre ut på badet en de kjedelige gillette-barberhøvlene.. usj.

Ønsker deg en fin dag! Klem Madelén