lørdag 5. februar 2011

Vi er i gang

I dag har vi lempet og slitt til den store gullmedaljen. Møblene i kjellerstua ble stablet bort i vårt blivende bibliotek, som for øvrig er neste rom som skal pusses opp i løpet av våren.
Det gikk heldigvis ganske lett å fjerne det fæle skotskrutete gulvteppet i kjellerstua, for det var bare limt rundt kantene, og siden det har ligget der i minst tredve år, så var det limet temmelig morkent. Teppet derimot var faktisk i overraskende god stand, så det har tydeligvis vært av en viss kvalitet. Nåja, det hjelper ikke stort det, når det ser så grusomt ut. Nå er det i alle fall kjørt på tippen.
Etter at alt var tomt, satte vi i gang med å skrubbe tak og vegger med salmiakkvann. Milde himmel, så møkkete vannet i bøtta ble etter en stund. Så vidt vi vet har det ikke bodd noen røykere her på minst tjue år, men det skulle man ikke trodd. Det må være flere tiår med akkumulert støv som vi vasket vekk.
Etter noen timers lufting, luktet det skikkelig rent der nede, og vi falt for fristelsen til å svinge malerkosten. 

Se så utrolig mørk furua er mot den hvite malingen. Vi har fått mange råd om å huske kvistlakk, og det er nok veldig viktig på nyere treverk. Her tok vi sjansen på at mesteparten av sevjen er tørket vekk, men kjøpte en grunning som forsegler veden. Vi har brukt den tidligere med godt resultat, og det sparer mye arbeid. 

Egentlig hadde vi tenkt å vente til i morgen med å grunne, men siden vi var ivrige og i farta, tok vi første strøket på tak, lister og vinduskarmer. Når man en sjelden gang får et akutt anfall av arbeidslyst, får man jo bare utnytte det den korte stunden det varer, ikke sant?

Det ble mange timers arbeid, men resultatet ble bra, synes vi. Rommet ser allerede lysere og lettere ut. 
Nå skal vi koble helt av med pizza og shandy og Johnny Cash på TV. 

Ha en fin lørdagskveld dere også. :-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hvilken type maling/grunning bruker dere?
hvor mange strøk trengs det?

Familien Furu sa...

Å så herlig :) Dette er min drøm også, male over all furua men... det får bli med drømmen - jeg kan jo leve ut drømmen gjennom deg :))

Ønsker deg en fortsatt god kveld og snart god natt.
Klem klem

hobbyvimsa sa...

Wow her er det allerede forandring,godt å være i gang..Gleder meg til å følge dere:)

Du får oppdatere underveis:)

ha en fin søndag!!

Klem Linda:)

Anonym sa...

Spennende! Vi droppet også kvistlakk på panelen som har stått i huset i 20 - 30 år. Gikk kjempe fint, ikke en flekk å se. Lykke til videre med arbeidet.
Klem fra Igi

Livet er heeerlig sa...

Å det er så spennende med slike ekstreme forandringer og store maleprosjekter :)
Gleder meg til etter bilder!
Ha en super søndagskveld
*Siv*