fredag 11. februar 2011

Å se på maling tørke…


… er et alvorlig undervurdert tidsfordriv. Som jeg har oppdaget de siste dagene, trenger det slett ikke være så uendelig kjedelig som man vil ha det til. Faktisk har jeg funnet det direkte stimulerende.

Etter timelang slaving med malerkosten, har jeg på slutten av dagen lagt meg på gulvet så lang jeg er, for å strekke ut verkende nakke armer og rygg og for å beundre resultatet av vår innsats. Ettersom kjellerstua ble gradvis lysere og triveligere, har jeg funnet inspirasjon. Vi kan kanskje si jeg har sett lyset. Eller er det bare forvirrede fantasier fra en sliten anemiker? Ja ja, samma det. Jeg har i alle fall fått ideer. Gode ideer, synes jeg. Og det gjør Hubby også, i hvert fall når han kommer over den første reaksjonen jeg antar han vil få.
Men før jeg forteller ham og dere om ideene mine, så kan dere jo få se noen bilder fra arbeidets gang.

Sola som skinner inn gjennom de små vinduene har endelig fått noe å reflektere fra. Det gjorde litt av en forskjell bare det.

Vi brukte ”Klassisk hvit” fra Jotun. Sens-malingen er fantastisk å jobbe med ettersom den nesten ikke lukter i det hele tatt. Det er jo åpenbart en stor fordel på denne tida av året når man ikke kan lufte så lenge av gangen.
På lister og vinduskarmer er det samme farge, men vi har brukt en blankere oljemaling for å få litt kontrast. Det har blitt meg fortalt at akkurat det er ”ut”. Lisbeth Larsen i Jotun sa nemlig det, da jeg var på Bohus’ dameaften i høst. Jeg har jo fått med meg at nå er det matt som gjelder, men jeg synes liksom det blir litt stusslig, jeg. I alle fall på vinduskarmene.

Av samme grunn ville jeg heller ikke male veggene hvite. Det ville blitt for monotont og sterilt. Vi vurderte en slags beige farge, men Hubby ville gjerne prøve å beholde noe av teksturen i panelet. I taket er det bare kjedelig og triste planker, men på veggene er det faktisk ganske fin perlestaffpanel. Det var bare det at den var blitt så altfor mørk som var problemet. Så vi fant ut at vi skulle prøve oss på hvitpigmentert panellakk.

Jeg må innrømme at vi var en smule betuttet etter å ha tatt den første veggen. Dette var ikke helt slik vi hadde forestilt oss det, men vi fant ut at vi fikk jo bare fortsette og se hvordan det ble til slutt. Etter nok en stund med meditering på gulvet, begynte vi å få litt sansen for den likevel.

For øvrig var det langt fra kjedelig å se på denne malingen tørke. Vi har aldri jobba med noe som har tørka så fort før. Faktisk kan man bare male en planke ad gangen, for innen du har nådd slutten av planken så har andre enden nesten tørka alt. Man må jobbe raskt og effektivt, for om man maler over noe som allerede har tørka, så kan det bli skjoldete.

Vi diskuterte litt fram og tilbake om hvorvidt vi skulle male et strøk til, og kom fram til at vi ville prøve å få det en anelse hvitere. Det angra vi ikke på.

Så var det ideene mine da. Jo, jeg har en om en rosa-aktig åttitalls sofa (ja, du leste riktig) som sto igjen her etter den forrige huseieren. Kanskje den kan få en renessanse i kjellerstua. Siden vi jobber med et heller stramt budsjett her, så er det ikke aktuelt å kjøpe nye møbler, og jeg har ikke mye lyst til å bære den skotskrutete sofaen inn igjen.
Ettersom de nye fargene i rommet har trådt fram, har jeg tenkt mye på fargene på interiøret for øvrig. Selv om denne oppussingen i bunn og grunn er en jakt på lyset, så vil jeg ikke male møblene hvite. Til det er jeg altfor glad i mørk treverk. Derfor har jeg tenkt å bruke en veldig mørk brun farge som en kontrast til det beige/rosa/hvite. Så får vi håpe at det ikke gjør at rommet virker for mørkt igjen.
Jeg har også en ide som jeg er litt redd for å legge på bordet, for å si det på den måten. Den involverer Hubbys gamle salongbord og mørkebrun metallmaling. Aj aj, jeg kan levende forestille meg hva slags reaksjon det vil framprovosere. Den stakkars mannen ble jo helt satt ut da jeg foreslo å male furulampettene hans hvite. Han har ikke så lett for å akseptere endring av ting han har hatt ”i alle år”.
Dere får vite hvordan det går i morgen. Da skal vi forresten ut å kjøpe gulvteppe også. 

Ha en fin fredagskveld!

4 kommentarer:

Har en drøm... sa...

Ahhh, GØY og gå løs på slikt fururom med hviiit maling;) Helt utrolig hvor mye lettere rommet blir ♥ Ble kjempefint og lasere veggene, og jeg syns dere gjorde rett i og ta det siste strøket også, ble knallfint!

Det blir spennende og se hvordan rommet ender opp når dere er helt ferdige;)

Ha en fin helg!

Klem Line

hobbyvimsa sa...

Spennende..Her har det virkelig blitt forandring:)Gleder meg til fortsettelsen..Dere har virkelig stått på og vært flinke!!

Ha en fin helg!!

Klem Linda:)

Roka Design sa...

Kjempe fint..og FOR en forandring da:):)
Gøy når resultatet blir så synlig:)
Ha en fin fin helg:)

Klem fra Kari:)

sylvia sa...

flinke dere er,
moro med forandring,
følger med nå, spennende med oppussing.
klem fra sylvia.

å vet du, jeg følger heller ikke moten, tar blank maling der jeg liker det, å matt der jeg vil det,
så får mote være mote..hihi