fredag 4. februar 2011

Room for Improvement

Det hender i blant at også ikke fullt så kjære barn har mange navn. Her på Hilltop House for eksempel finnes det et rom i underetasjen som blir kalt så mangt: "Kjellerstua" er jo ganske åpenbart; "TV-rommet" av den enkle grunn at TVen befinner seg der; "Gutterommet" fordi Hubby får lov til å slå seg løs der med tekniske duppedingser og rot; "Det skotskrutete rommet" fordi både gulvteppet og sofaen er rutete - dog uten å matche; og sist men ikke minst min personlige favoritt "the Room for Improvement", for her er det jaggu rom for forbedring hva både interiør og annet angår. Bare se her:

Hva i alle dager som kan få folk til å tro at det er en god ide å male vinduskarmene mørkebrune, er utenfor min forstand. Særlig i en kjellerstue som er mørk fra før av. Til alt overmål hang det tjukke mørkegrønne gardiner her, i voldsomme volanger som effektivt sperret ute hvert eneste glimt av dagslys. Det tok ikke lange tida før de ble hivd ut, kan du tro.
Skapet i hjørnet skjuler fyrkjelen til fyringsanlegget vårt. Å fyre med parafin er i og for seg behagelig nok, for det blir god og jevn varme av det, men særlig miljøvennlig er det jo ikke. Dessuten tar det grusomt lang tid å regulere temperaturen. Om man fryser, så nytter det ikke å skru opp brenneren. Nei, da får man ta på seg en genser og vente til det blir varmere i morgen en gang. Hadde vi kunnet, så ville vi sørget for gulvvarme i huset, men siden vi har så utrolig lite strøm til huset går ikke det. To varmepumper har vi fått installert, og de klarer vi så vidt å drive uten å skifte sikringer i ett kjør, men når det er skikkelig kaldt må vi likevel bruke oljefyren for å få tilstrekkelig varme i huset.

En gang for førti år siden var kanskje disse furuveggene lyse og fine, men nå formelig sluker de alt lys. Uansett hvor mange lamper vi har på her nede, så er det likefullt mørk og dunkelt.

Apropos lamper. Hva synes dere om denne her? Etterlatt i huset av forrige eier. Sannsynligvis har den vært både flott og dyr en gang, så jeg har liksom hatt litt vondt for å kaste den. Men akkurat lekker kan vi vel ikke si den er. Likevel så har den fått plass fordi den er så stor og god. Lurer på om det finnes en måte å endre fargen på den. Går det an å male slikt porselen, tro?


Og her er noen lamper som er skikkelig tvilsomme. Retrostilen er nå en ting, men til vår store forskrekkelse oppdaget vi at all strømmen til dette rommet går via den ene lampetten her. Hvis ikke den er påslått så virker altså ingen av de andre elektriske tingene i rommet. At strøm til både oppvarming og TV skal gå gjennom en tynn lampettledning er neppe i henhold til dagens forskrifter, så vi har bestillt elektriker som skal komme å sørge for at vi får et brannsikkert opplegg med jordede kontakter i hele rommet. 
Slike rare løsninger har vi funnet mange av siden vi flyttet inn på Hilltop House. Vi har konkludert med at den forrige eieren nok var velsignet med mer pågangsmot enn vett når det gjelder oppussing og vedlikehold av huset. 

Og her ser vi gulvteppet i all sin manglende prakt. Her er det bare en ting å si: H-O-R-R-I-B-E-L-T!
Og så er det varmepumpa da - den er ikke mye vakker den heller, men den får jeg vel bare tåle. Eller er det noen der ute i blogglandia som har funnet en god måte å kamuflere varmepumpen på?

Hubbys skottelue er nok et element som bidrar til det skotskrutete bildet. Her har han også fått lov til å sette pokalene sine på stasplass. Er det flere husfruer der ute som sliter med ektemenn som så gjerne vil vise fram årsgamle pokaler fra tredjeplasser i obskure kretsmesterskap? Hvordan kan man på en skånsom måte overtale dem til å pakke vekk slikt noe?
Men nå er det faktisk Hubby selv som har foreslått å gi kjellerstua en makeover. I ren frustrasjon over manglende lys sa han seg villig til å svinge malerkosten. Du kan vel tenke deg at min respons var temmelig entusiastisk. 

Så her har vi utfordringen - hvordan skal vi få skikk på dette her? Med kroner nok, så ville det jo ikke vært noe problem, men siden budsjettet er strukket litt tynt nå i etterjulstida må vi gjøre det vi kan med det vi har. Oppussing på lavbudsjett altså. Vi får se hva vi får til. I morgen begynner vi i alle fall med å lempe ut møbler og rive vekk gulvteppet. Jeg gleder meg til å ta fatt! :-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det gulvet var jo virkelig herlig;) Tror nok dere kommer veldig langt med maling og kvistlakk. Gulvet må kanskje få nytt teppe eller parkett/pergo. Spent på å se videre:)

hobbyvimsa sa...

Ja dette blir moro å se før og etter bilder,her har dere jobben,bare ikke glem kvistlakk:)

kan jo skje at panel blir moderne igjen,men jeg har akkurat flytte fra et hus som så slik ut,så jeg skjønner deg godt:)

Pokalene hadde jeg pakket vekk,mannfolkene merker ikke at de er vekk en gang he he!!

Den lampen kan du vel spray lakke tror jeg,og bytte skjermen:)

Lykke til,og ha en kreativ og fin helg!!

Klem LInda:)

Prinsesse Vilikke sa...

Jeg tror også dere kommer langt med maling og nytt gulv.

Lykke til!!!

sylvia sa...

hihihi,
ja det var et rom fra 70 tallet kanskje, godt å få det ordnet, jepp lampa kan du male eller spraye, bare bruk heftgrunn for alle flater under, blir så lekkert atte,
blir gøy å se det ferdige resultat.
klem fra sylvia,
er jo et flott rom.

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Hihi, ja dette var et skikkelig "room of improvement" ;)
Så morro å pusse det opp da, gleder meg til å se hva dere gjør med den;) Jeg er ihvertfall sikker på at den blir hakket lysere;)

Skiltet mitt er kjøpt hos Lobelia;)

God helg, og god riving;)
Klem.

Lene sa...

Har en slik kjellerstue vi også. Kvir meg skikkelig til å gå løs på den med kvistlakk og maling både på vegger og gulv. Blir nok ikke før vi har vireklig har behov for å bruke den. Forløpig brukes den kun en gang i året når vi har julebord i gjengen.

Anonym sa...

Et herlig rom! Det har et flott potensiale - gleder meg til å se hva dere skal gjøre med det.
klem fra Igi

Randi sa...

Wow... Ja dette var verkeleg eit rom med potensiale må eg sei :-)
Skal bli artig å sjå før-etter bileter av dette prosjeket!
Trur nok lysare gulv og vegger er ein god begynnelse her...
og ja, trur absolutt det burde gå ann å male den lampen. Ein liten boks med spraymaling burde fikse den ;-)
Interessant elektrisk opplegg i rommet også, trur nok de gjer lurt i å få det fiksa ja...
Venter spent på fortsettinga her :-D
Ha ei fine helg!
Klems