Det virker som vi drukner i blåbær for tida, og siden det er så sunt og deilig, synes jeg at vi er nødt til å spise dem. Det blir kjedelig å sylte alt sammen, så jeg prøver å finne andre måter å bruke dem på.
Her er to tips til andre bærglade:
Blåbærmuffins
|
BLÅBÆRMUFFINS MED SMULDRELOKK. Sprøtt og søtt.
Dette er noen digre beist av noen muffins, men så er det jo en amerikansk oppskrift. |
Nok til 8 store eller 12 små muffins.
Ingredienser
250 g hvetemel
150 g sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
En klype malt muskat
En klype salt
80 ml vegetabilsk olje
2 egg
80 ml melk
150 g friske blåbær
Sprø topping av smuldredeig (Kan sløyfes)
80 g sukker
50 g hvetemel
50 g smør
1 / 2 ts malt kanel
Forvarm ovnen til 200 grader.
Bland mel, sukker og resten av det tørre. Tilsett olje, melk og egg og bland godt sammen. Fold i blåbærene.
|
LITT MYE. Jeg brukte ikke alle bærene her, kanskje halvparten, men det var mer enn nok. |
Fyll muffinsformene to tredjedels fulle. Ta omtrent en teskje med smuldredeig og form en flat kake som du legger på toppen av muffinsformen.
|
SMULDREDEIG. Dette er en amerikansk ide, og smaker supersøtt.
Veldig deilig når de er nystekte, men lokket holder seg ikke sprøtt særlig lenge. |
Stek i 20 minutter. Om du lager store muffins eller med smuldrelokk, kan det ta litt lenger tid.
|
UTEN TOPPING. Jeg lagde noen muffins uten smuldredeig på toppen. De trenger kortere tid i ovnen. |
Sjekk med en bit tørr spagetti om de er ferdige.
--------------------------------------------------------------------------------
Blåbæriskrem
|
BLÅBÆRPARFAIT. Ser dette godt ut eller ser dette godt ut? |
Dette er egentlig en parfait, og superenkel å lage. Eneste problemet er at det er så snadder at det spørs om du klarer å vente til den har frosset før du spiser den.
Lag først en sukkerlake av 100 gram sukker og 1 dl. vann. La det fosskoke i omlag fem minutter, gjerne med en vaniljestang.
Pisk 5 eggeplommer lyse og kremete. Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle.
Pisk 3 dl fløte med frøene fra vaniljestangen eller en teskje vaniljesukker.
Bland eggedosis og stivpisket krem.
Fold inn en blanding av blåbærsyltetøy og friske bær.
Ha kremen over i porsjonsformer eller en større form, og sett i fryseren. Denne formen for iskrem trenger ikke røring hele tida, men gi den gjerne en omrøring en gang i timen eller så.
Og så er det bare å kose seg med kaffekoppen og godsakene. :-)
God helg!
2 kommentarer:
Blåbær er jo bare så godt :-) Deilige oppskrifter du deler med oss :-) I fjor plukket jeg masse blåbær, men i år er det lite bær her..... Mannen i huset er på fjellet for å plukke multer i år, så jeg håper han kommer hjem med en stor fangst :-)
Ha en flott søndag!
Klem
Litt av en blåbærsjau dere har hatt i år, blåbærmuffins er en av mine favoritter og disse så bare kjempegod ut!!
Et lite tips når man har mye bær er rett og slett og fryse de ned naturell i poser, bruk de frosne bærene i smoothie eller tin opp og kjør i foodprosessor med litt sukker og du har en deilig blåbærsaus til is eller kaker.
Fortsatt god sommer fra FruGlum
Legg inn en kommentar