lørdag 26. mars 2011

Vaffelfilm

I går var det den store vaffeldagen, og her på Hilltop House fulgte vi selvsagt oppfordringen om å finne fram vaffeljernet. Det ble så mye røre til overs at det blir vafler i dag også, når vi skal benke oss foran TVen og se på film.


Lørdag, vafler og film hører liksom sammen for meg. Det har sin bakgrunn fra den gangen jeg delte leilighet med en venninne i Oslo. På lørdags formiddag gjorde vi alltid ukas husarbeid. Når huset var rent og pent, lagde vi vaffelrøre før vi dro av gårde til butikken for å handle inn for helga. På veien hjem pleide vi å stikke innom en videosjappe for å leie film. Det ble som regel et drama eller aller helst en romantisk komedie. På ettermiddagen ble det vaffelspising og film – skikkelig trivelig!
Ganske ofte fikk vi besøk av andre vaffelsultne sjeler som ville se video, og etter hvert ble ”vaffelfilm” et innarbeidet begrep når vi snakket om slike filmer. Vi begynte å gi filmene karakter, ikke i terningkast, men i antall vaffelhjerter. Fra en til fem – såkalt ”full plate”. Ved tvilstilfeller kunne man gi ekstra poeng i form av jordbærsyltetøy. En film som lå mellom tre og fire hjerter, ble altså tre hjerter med jordbærsyltetøy.

TIDENES VAFFELFILM

Vi var temmelig strenge i vår bedømming, og det er hittil bare en eneste film som har oppnådd toppscore, ”full plate med jordbærsyltetøy”, nemlig ”Mens du sov” med Sandra Bullock og Bill Pullman. Det var en aldeles uimotståelig herlig film som hadde alt som skulle til – kjekk helt, søt heltinne, humor og et festlig plott der en romantisk anlagt billettselger har søte drømmer om en kjekkas som tar toget hver morgen. Da han en dag faller ned på toglinja, redder hun livet hans, og plutselig blir hun virvlet inn i en situasjon der hele familien hans tror de er forlovet og hun må spille med. Oppi alle forviklingene er det bare broren hans som ikke helt biter på den historien.  Selvsagt er det nettopp ham hun til slutt faller for, samtidig som hun gjør det hun kan for å overbevise ham om at hun skal gifte seg med broren hans. Men, det går jo godt til slutt, slik det alltid gjør i en ekte vaffelfilm.Andre filmer som nådde høyt på vår score var ”Love Actually” og ”Fire bryllup og en begravelse”. Det eneste de ble trukket for var valget av helt – Hugh Grant var rett og slett for blaut. John Cusack derimot var svært så tiltrekkende i filmer som ”Serendipity” og ”Must love dogs”, som begge oppnådde fem vaffelhjerter. Sistnevnte hadde forresten den samme temasangen som "Mens du sov", nemlig "This will be (an everlasting love)" med Natalie Cole.
Hva med deg? Har du noen filmer du liker som kommer i vaffelfilmkategorien?

******************************

Helt til slutt her kommer oppskriften på de beste vaflene jeg vet. De er syrlige og saftige og perfekt egnet til filmtitting. Mengden går alltid på slump, så her må du prøve deg fram til du får riktig konsistens, men dette er sånn cirka mål:

  • 1 liter Kefir
  • 3 egg
  • 1 dl havregryn
  • 4 dl mel
  • 1 dl sukker
  • 1 dl smelta smør
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 teskje vaniljesukker
  • ½ teskje kardemomme
  • Litt salt


Har du lyst på flere vaffeloppskrifter så anbefaler jeg nettsiden til Sjømannskirken, som jo er viden kjent for sine gode vafler.

4 kommentarer:

Herman Grans ♥ sa...

Nam! Fekk skikkelig lyst på vafler no :) Koselig historie og :D
Ha ein fin kveld :) Hilsen Grete

Småbyliv sa...

Får besøk av ei venninne i kveld og skal prøve vaflene dine da :o)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Vaffelfilm, glimrende konsept! Enig i blaut Grant og sjarmerende Kusack. Must love Dogs har jeg faktisk ikke sett, men virker som en fin vaffelfim, ja.

Lene sa...

Nam!!! Det ligger en hilden til deg inne hso meg:-)