torsdag 10. mars 2011

Lampe - extreme makeover

Husker dere den gedigne røde lampa som sto i kjellerstua vår?
Kanskje jeg skal friske opp minnet litt:

Ingen direkte skjønnhet akkurat, den var en smule for gjev i fargene, men jeg hadde visse kvaler med å kaste den fordi det ante meg at den var skikkelig bra kvalitet. En gang på åtti-nittitallet har den sikkert kosta en del, så stor som den er - skjermen var nesten 70 centimeter i diameter.
Etter at jeg viste den fram på bloggen, fikk jeg mange tips om at den kunne spraymales, og det hørtes ut som en god løsning. Så jeg dura i vei til Biltema for å se på utvalget av farger, fant en som fallt i smak, og dro hjem for å prøve. Resultatet?

Ta daa!

Ble den ikke tøff? Jeg ble så fornøyd, særlig da jeg fant en fin lampeskjerm til halv pris også.

Sprayen jeg brukte var sort Hammerite. Den ser litt ut som hamret metall, men fargen er mere mørk gråbrun enn sort, synes jeg.

Det var utrolig enkelt å spraye, man måtte bare passe på å ikke påføre for mye av gangen, for ellers kunne fargen begynne å renne. Vi gav den vel fem-seks lag med ti minutters mellomrom. På forhånd hadde vi satt på maskeringstape på ledningen og selve lampeholderen.

På kvelden gir den et skikkelig lunt og fint lys, og er akkurat den stemningsskaperen jeg var på jakt etter i kjellerstua. Der er vi forresten i ferd med å bli ferdig med å vaske vekk all soten. Nytt gulvteppe er på plass, og nyrensede møbler er båret inn igjen. Det er bare et par små detaljer som mangler nå, så er rommet klar for å vises fram.

Om du ikke allerede har gjort det, så skynd deg å melde deg på min give away, der du kan vinne et fantastisk flott skilt fra Ramsign. Det er fremdeles noen timer igjen til jeg setter strek for å delta.
Lykke til!

8 kommentarer:

Mie sa...

Wow! Det kaller jeg en virkelig god makeover :) Så smart med spraymalingen. -og lekker skjerm. *♥*

Anonym sa...

Wow, så flott den ble, både lampefot og skjerm var nydelig!
Så godt dere begynner å bli ferdige med å få vekk all soten, må ha vært litt av en jobb!
Ha en fortsatt fin torsdagskveld.
Klem

Linda - HJERTEHUSET sa...

Knallbra, gjenbruk liker vi:-)
Klem Linda:-)

Nennes sa...

så fin :-)

Gøy å bruke ting på nytt!!!

Helene sa...

WOW! Det var jammen forandring! Det ble superkul! :)

GroLinda sa...

Ojojoj ;o) FOR en forandring!! Den ble rålekker! Godt du ikke kvittet deg med den da! Det er som Øystein Sunde synger:" ...du kan få bruk for`n en dag" ;o) Skikkelig flott Bente. Må få meldt meg på give awayen din nå ;o)
Ønsker dere en flott helg.
Klem fra Gro :o)

P.S. Tror jeg har funnet en metode som virker nå, på kiloene ;o)

Anonym sa...

Ekstrem makeover :-)
Ble kjempe fint!
Klem

livet på kvasseberget sa...

knall tøff ble den! det var virkelig ekstreme makeover!

klem