lørdag 5. mars 2011

Kjøkkenutfordring

NIBs utfordring i mars er å vise fram kjøkkenet, så her er et par glimt fra vårt. Vi har ikke noe drømmekjøkken akkurat, men det er visse ting vi liker veldig godt, slik som størrelsen for eksempel. Med godt og vel 25 kvadratmeter har vi nok plass å boltre oss på. Rommet er delt i to, med en kokedel og en spisedel.

Her er spiseavdelingen. Det er så deilig nå når den første bleke vårsola skinner og gjør det lyst og trivelig innendørs.
En av de tingene vi virkelig savner på kjøkkenet er et vindu. Vi har nemlig bare denne døra ut til hagen. Den slipper inn nok lys, for all del, men det er ikke så enkelt å lufte ut med en dør som med et vindu. Om vi setter døra på gløtt, er det alltids en sjanse for at en av nabokattene finner veien inn, og det er ikke alltid like greit.

Her er andre enden av rommet. Kjøkkeninnredningen er den originale fra 1969. Den ser jo forholdsvis moderne ut, og er egentlig ikke slitt i det hele tatt, men vi verker etter å få byttet ut de frontene. Vi har hatt kjøkkenfornyeren på besøk, og fikk et prisoverslag på nærmere 50 000.- Det syntes vi var helt hinsides dyrt, man kan jo få et helt nytt IKEA-kjøkken for den prisen. Før eller siden er det nok nettopp det vi kommer til å ende opp med her, men enn så lenge lever vi med det gamle. Litt oppussing har vi likevel gjort, for da vi overtok huset var nemlig absolutt alt på kjøkkenet lyseblått - vegger, gulv, fliser og hyller. Det var bare skapene som var hvite, og vasken var knallrød emalje. Det var ganske enkelt ikke til å leve med, så det første vi gjorde var å legge nytt gulv, male vegger og installere ny vask. Vi burde vel strengt tatt ventet med å sette opp nye fliser til vi hadde byttet ut innredningen, men da vi kom over rålekre italienske marmorfliser på salg, så klarte vi ikke å vente lenger.

En slik stasjonsklokke med to sider er kjempepraktisk, da vi kan se den fra begge deler av kjøkkenet. 

Kjøkkenet er delt i to av en halvvegg, der vi har komfyr, kokeplater og oppvaskmaskin. 
Her er det ettermiddagskaffe på gang. Jeg har bakt verdens beste chocolate chip cookies etter oppskrift fra Bake My Way. De er utrolig praktiske, for man kan fryse deigen, og bare skjære av så mange biter man trenger og slenge dem i stekovenen. En sånn deig varer likevel sjelden særlig lenge her i huset, for de kjeksene er farlig gode. 
Dette serveringsbrettet har jeg forresten laget selv, helt fra bunnen av. Jeg laminerte en sponplate med tynn trefiner, og lagde en smal ramme med eikelister rundt. Håndtakene er omlag tyve tynne lag med eik som er limt sammen i en bue. Ble ganske stilig, om jeg må få si det selv.

Tallerkenhylla er fra en gammel hytte. den er litt vindskeiv og har blitt malt flere ganger, men jeg synes den er skikkelig koselig, og så er det fint å kunne vise fram litt av serviset. 
At kjøkkenet er huset hjerte i norske hjem, er tydelig når man ser alle de fine innleggene på NIB. Jeg fikk masse inspirasjon av å titte på alle sammen. 

Husk å bli med på vår Give Away, der du kan vinne et rålekkert skilt fra Ramsign. Det er fremdeles noen dager til jeg trekker den heldige vinneren, så benytt sjansen til å prøve vinnerlykken. 

8 kommentarer:

mona.z sa...

Jeg synes kjøkkenet ditt var fint jeg. Flotte bilder og herlig lesing. Enig at det er fint med mer lys i form av vinduer på flere vegger. Har selv planer om å slå ned veggen mellom kjøkken og spisestue, da vil vi få mer lys og større plass. Det er på planleggingsstadiet, for når det blir åpent må kjøkkenet pusses opp. Det er fra 50 tallet, og selv om vi har gjort endel, gjenstår det mye. Ønsker egentlig å beholde skapene som er snekret til kjøkkenet, men frontene som vi har malt en gang begynner å bli slitt, og dørene lar seg ikke lukke helt. Har hørt at det er dyrt å skifte fronter, og den prisen du nevner kommer ikke på tale hos oss. Da får vi finne en annen løsning, men det gjenstår å se hva vi velger.
Klem fra Mona, kjekt å følge bloggen din, alltid så fine innlegg.

Ellen - my royal dream! sa...

Hei!
Kjempe koselig kjøkken!
Ønsker deg deg en god søndag :)

Klem Ellen

Anonym sa...

Så koselig kjøkken dere har!
Klem

Anonym sa...

For et koselig kjøkken dere har!
Lykke til!
Ha en fin søndag, nyt den og kos deg.
Klem

hjem hos linda sa...

Heisann igjen:0)
Å heldige du som får lære gjennom mannen din...
Kan jeg spørre hvordan men laster ned fullversonen av photoscape????
Ha en flott søndag:0)
Klæm Linda

Har en drøm... sa...

Kjempekoselig kjøkken;)
Og så stort, så deilig da...
Skjønner godt at det hadde vært godt med et vindu, men veldig deilig med den døra på sommeren sikkert... ♥

Lykke til i utfordringen!

Klem Line

Linda - HJERTEHUSET sa...

Så kjekt å bli endå litt meir kjemt med deg her:-)
Klem Linda:-)

Marthe sa...

Så vakre bilder :-) Ønsker deg masse lykke til i konkurransen :-)