- 150 gram smør
- 150 gram sukker
- 5 eggeplommer
- ½ dl. melk
- 150 gram mel
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje vaniljesukker
- 5 eggehviter
- 175 gram sukker
- 100 gram mandler
- 2 ½ dl. kremfløte
- 1 teskje vaniljesukker
- 5 dl. vanilje- eller romkrem
- 1 spiseskje rom
Velkommen til vårt hus på bakketoppen, ved en liten fjord på vestlandet. Innenfor disse fire veggene bor Hubby (engelsk kjælenavn for ektemann) og Husfruen i skjønn harmoni. (Så lenge Hubby tar mer eller mindre entusiastisk del i alle Husfruens mange oppussingsprosjekter, og så lenge hun ikke maser altfor mye om husrengjøring og andre slike kjedelige greier.) Hilltop House er ikke akkurat et oppussingsobjekt, men det ser likevel ikke ut til å være ende på alle de tingene som må gjøres for å få det i den stand vi (det vil si Husfruen) ønsker. Om du har lyst, kan du følge med på våre små og store prosjekter her, og ta del i Husfruens små refleksjoner over gledene ved å være huseier. Vi kommer sikkert til å dele noen bilder og minner om våre reiser til fjern og nær også.
Husfruen er den som tar seg av skriving, mens Hubby er ansvarlig for fotografering her på bloggen. All tekst og foto har copyright Hilltop House, med mindre annet er beskrevet. Har du lyst til å kopiere noe herfra, så vær snill og spør oss først, så svarer vi sikkert ja.
12 kommentarer:
Mmmm, ser veldig, veldig godt ut!
Klem fra Igi
Nam nam!!Dette så herlig ut,fikk vann i munnen her:)
Kjenner meg igjen i det du skrive og jeg ler godt her!!
Ha en fin ny uke med eller uten helsestudio..
Klem Linda:)
Mmmmmmmm, jeg elsker verdens beste!!
Ha en fin ny uke! :)
Verdens beste, er VERDENS BESTE kake :) Den er veldig god!!! Du tok noen kjempe kule bilder. Noen så veldig levende ut! Fin blogg!
Klem Ellen :)
La meg til som følger på den engelske versjonen din.. Fant ut om den norske.. Så flytter meg over til den ;)
Denne kaken er super god. Jeg syns den er best med rom krem. Den har mange navn, et av de er "Verdens beste" Navnet passer til kaken. Nam-nam.
Nyt dagen
Klem Tove
Ja den bærer navnet med rette ;o) Det er virkelig verdens beste! Takk for oppskriften ;o) Det hadde vært kjempekoselig om dere tok dere en tur når dere er på denne kanten av landet ;o) Bare si fra litt før, så vi er hjemme. Ha en fortsatt flott uke og hils Hubby ;o)
Klem fra Gro :o)
Kaken så kjempegod ut, herlig.
Har ikke prøvd den med rom krem.
Takk for du deler.
Ønsker deg en fin torsdag.
Klem fra Mio
Herregud dette så godt ut, takk for oppskriften og alle de flotte bildene...veldig bra presentert!! Ønsker deg en riktig god helg, klem fra Jorunn
Flott innlegg!
Flott blogg du har! :o)
Denne kaken får jeg bare ikke til...Min svigermor er fantastisk flink til å lage den. Har fulgt hennes oppskrift til punkt og prikke, men marengsen blir bare ikke luftig og chrispy.
Hvor har du kjøpt den stilige eggeskilleren?
Mvh
Vibeke
Takk for hyggelige kommentarer. :-)
Vibeke: Jeg har lært at trikset med marengs er å piske eggehvitene helt stive før man tilsetter sukker litt etter litt. Da blir marengsen skikkelig seig, og faller ikke sammen når man steker den.
Eggeskilleren er kjøpt i en engelsk butikk som heter Lakeland. www.lakeland.co.uk Vet ikke om de har den lenger, men de har i alle fall alt man trenger til kjøkkenet. Vi er innom hver gang vi er i England.
Hei!
Har nettopp bakt min fjerde Verdens Beste, den første ble perfekt, men de tre siste med flat og trist marengs. Så nå sitter jeg og "feilsøker" på nettet for å finne ut hva jeg gjør galt. Og i den prosessen finner jeg bloggen din. Morsom og underholdende lesing, nesten så man glemmer den flate kaka i kjøleskapet for et øyeblikk ;-) Må definitivt innom her igjen!
Hilsen Elisabeth
Legg inn en kommentar