lørdag 6. november 2010

Sofakroken vår

Novemberutfordringen til NIB er å vise fram stua og sofakroken sin. Det må vi jo være med på, for er det noe vi har nok av på Hilltop House, så er det stueplass. Soverommene er så små at det knapt er plass til senger, og på badet får man så vidt snudd seg, men i stuene er det er hav av plass. Derfor har vi intet mindre enn tre sofakroker. (Og en til i tjømda.)
Men det er denne her vi bruker mest, når det bare er Hubby og Husfruen som er hjemme alene.


Som dere ser, kjører vi ganske klassisk engelsk stil i stua her. Den store bokhylla i barlind er fra engelske Bowlings of Tenby.  Den tar enormt med plass, men rommer også utrolig mye. Stolene er fra svenske Brödrerna Andersons. De er nette og lette, og veldig praktiske. Salongbordet er modellen Astoria fra Fagmøbler. Det var ett av de få nye møblene vi kjøpte, da vi flyttet hit for snart to år siden.

LOVESEAT. Sofaen har dunfyll, og er fantastisk god å sitte i. Den var et superkupp på et salg for noen år siden. Siden de bare hadde toseteren igjen, var den satt ned med 70 prosent. Det gjør ikke noe for oss at det bare er en toseter,  når vi har andre sofaer å tilby om vi skulle få mange gjester.

UTSIKT. Fra denne sofakroken kan vi nyte utsikten ned til fjorden. De store vinduene slipper inn mye lys, og det er så deilig. Vi setter mye mer pris på utsikten enn vi trodde vi skulle gjøre, da vi kjøpte huset. Det er liksom noe eget med det der å kunne se vannet, selv om det bare er en bitteliten fjordarm. 

HØSTLIG. Det er ikke mye løv igjen på trærne nå, men snøen holder seg heldigvis fremdeles unna.

 TIDLIG UTE. Julekaktusen liker tydeligvis lyset i vinduet. Den har bomma litt på måneden, og gjør seg klar til blomstring allerede nå. 

PEISKOS. En god ting med høsten er at man har masse anledninger til å fyre i peisen. Ikke noe skaper mere hjemmehygge, synes jeg. Den lille bokhyllen er også fra Bowlings, mens pidestallen er fra Galtung Interiør.
NYTT LESESTOFF. Det er mye bra på høstlistene i år. Jeg holder som regel på med et par bøker om gangen. 

Nå som helga er her, er det sofakrok, godbok og kaffe som venter. Ha en deilig helg dere også!

4 kommentarer:

Lene sa...

For en utsikt, virkelig noe jeg savner er å se vann. Deilig med peiskos på høsten:-)

hobbyvimsa sa...

For en utsikt ja,nydelig!!her hadde dere virkelig god plass.Ha en fortsatt fin helg!1Klem Linda:)

Fossestua sa...

Takk for titten :) Nydelig utsikt dere har! Ja der er noe eget ved å se vannet...er veldig glad for at vi har elven rennende rett nedenfor huset vårt :)
Klem fra Lise

GroLinda sa...

Så flott utsikt! Der kunne jeg drømt meg vekk lenge ;o) Nydelig peis som gir god varme nå. Skjønner godt at dere koser dere i denne stua ;o)
Hils Hubby og ha en strålende flott søndag begge to!
Klem fra Gro :o)