torsdag 11. november 2010

Middagstips til slitne husfruer

Når man endelig subber opp trappene hjemme, utslitt, utbrent og utsultet etter flere timer overtid på kontoret, er det neppe tid for kreative krumspring på kjøkkenet. Nei, da er det tre ting som gjelder: vin, posemat og persilledusk.


Vinen først. Er man praktisk anlagt så har man sikkert en kartong stående lett tilgjengelig, slik at man kan skjenke seg en liten oppstiver, før man fomlende begynner å rote i skuffer og skap etter godsaker fra Toro – hva som helst, bare det ikke tar lenger enn ti minutter å koke og ikke trenger mer tilsetting enn en melkeskvett.  Dagens fangst på mitt kjøkken ble Pasta Carbonara. (Noe som faktisk ikke tar særlig mer enn ti minutter å tilberede om man gjør det på skikkelig vis heller, but that’s beside the point.)
Mens det hele putrer, rekker man å legge grunnlaget for en vakker borddekking ved å slenge på en rutete duk. Har man avskårne blomster i huset, så hent for all del vasen. Hvis ikke, går det fint med en blomsterpotte også.
Bestikk trenger man ikke stort av til supper og gryteretter, og da sparer man oppvask.
Og til slutt når maten er skvalpet raskt oppi noen boller, slår man til med le Pièce de Résistance: friske urter! (I dette tilfellet basilikum og persille) Siden man tross alt ikke er helt bak mål på kjøkkenet hele tiden, har man selvsagt et utvalg av grønt og velduftende i vinduskarmen. (Skulle gjerne vist dere bilde av mine urtepotter, hadde det ikke vært for det faktum at de var så visne og slappe i fisken at et par kvaster var alt jeg klarte å oppdrive.)
Og vips, så er det bare å lokke mannen i sitt liv til bords med et kyss og et duggfriskt glass, og han lar seg villig blende av hvor fantastisk du er som klarer å varte opp med slikt på et knapt kvarter.  Kysser du ham en gang til, kan det hende at han til og med rydder av bordet og vasker opp etterpå, mens du kan krype opp i sofaen med nok et glass vin og siste nye Bolig Pluss.

Jeg minner om at det fremdeles er tid til å prøve lykken i min lille mini give away, der du kan vinne et kjøkkenhåndkle som gemalen sikkert kommer til å sette pris på når han skal tørke opp

2 kommentarer:

hobbyvimsa sa...

herlig med noe lettvint i hverdagen,og dette er godt:)Klem Linda:)god helg!!

Marthe sa...

Det så kjempegodt ut :-)